Bir termik santraldeki kondenser optimizasyonu ve akış analizi - Özdamar, Gökhan (My University, 2011)
Bu çalışmada, rankine çevrimini esas alarak, 60 ile 100 bar arasında değişen basınçlarda ve 400 oC ile 500 oC arasındaki sıcaklıklarda türbine giren buharın, 0,02 bar ile 0.1 bar arasında genleşmesini sağlayan bir kondenser için optimizasyon ve buna bağlı olarak akış analizi yapılmıştır. 0,1 bar'dan 0,02 bar'a 0,01 bar azalma ile kondenser alanının değişimi hesaplanmıştır. Kondenser basıncı azaldıkça, kondenser alanının arttığı ve buna bağlı olarak da soğutma suyu pompa gücünün değiştiği gözlenmiştir. Bu sonucun ise enerji üretim maliyetine etkisi ele alınmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Termik santraller; Kondenser; Kondenser soğutma suyu pompası