Altı sigma metodolojisi ve bir işletmede örnek uygulama - Evren, Erdem (My University, 2006)
Bu tezin amacı, Altı Sigma kavramını ve önermiş olduğu iyileştirme adımlarını detaylı incelemek ve şirketlerin Altı Sigma sürecine hazırlık ve süreç aşamalarını net bir biçimde ortaya koymaktır. Örnek Altı Sigma uygulaması ile tüm bu metodolojinin büyük resmi özetlenmeye çalışılmıştır. Globalleşmenin sonucunda aradaki sınırlar ekonomik anlamda yok olmaya başlamıştır. Şirketler, günümüz koşulları içerisinde maliyetlerini minimize etmenin yollarını aramaktadırlar. Bunu yaparken aynı zamanda müşterilerine sundukları hizmet /ürün kalitesini de korumak zorundadırlar. Altı Sigma, bu noktada şirketlerin deneyebilecekleri en etkin yöntemlerden biridir. Altı Sigma, müşteri odaklı bir metodolojidir ve müşterinin temel gereksinimlerine kulak vermeyi sorununun çözümü için başlangıç sayar. İyileştirme süreçleri yardımıyla şirket içerisinde mevcut süreçlerin tekrar gözden geçirilmesini ve hatta sorgulanmasını sağlayarak kültür değişimine yol açar.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Müşteri odaklı metodoloji; Müşterinin temel gereksinimleri; Kültür değişimi; İyileştirme adımları