Entelektüel sermaye ölçüm yöntemleri ve İMKB'de işlem gören bilişim sektörü işletmeleri üzerine bir uygulama - Güney, Yalçın (My University, 2011)
Günümüz iş dünyasında soyut varlıklar giderek önem kazanmaya başlamıştır. İşletmelerin yalnız finansal ve fiziksel kaynakları ile kazanç sağlamadıkları, bunun yanında entelektüel sermayeye de sahip oldukları bir gerçektir. Bu çalışmada entelektüel sermaye hakkında kavramsal bilgilere yer verildikten sonra entelektüel sermayenin ölçümü ile ilgili ortaya atılan yaklaşımlar kullanılarak bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada her yöntemin kendine has avantajlarının olduğu fakat örneklem işletmelerinin hesaplanan entelektüel sermaye değerlerinin ya da oranlarının bütün yöntemlerde aynı olmadığı gösterilmiştir. Entelektüel sermaye ölçümü ile ilgili araştırmalar günümüzde devam etmektedir ve üzerinde mutabık kalınmış bir yöntem geliştirildiğinde finansal raporlarda da sunulması gerekmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011
Keywords: DATI projesi; Entellektüel sermaye; Türkiye’de bilişim sektörü