Lorentz matris çarpımı ve dual matrislerin özellikleri - Dağdeviren, Ali (My University, 2013)
Bu çalışma sekiz bölüm ve üç ek bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde literatür i ve tezin amacı belirtilmiştir. İkinci bölümde, matris uzayında Lorentz matris çarpımı, üçüncü bölümde Dual uzaylar, dördüncü bölümde ise Dual Matris Uzayı incelenmiştir. Tezin orijinal kısımları olan beşinci, altıncı ve yedinci bölümlerinde ise sırasıyla, matris uzayında Lorentz matris çarpımının özellikleri, dual Lorentz uzayı, matris uzayında Lorentz Matris çarpımı incelenmiştir. Bununla birlikte, Ek-A, Ek-B, Ek-C ile verilen kısımlarda ise Genelleştirilmiş kompleks sayılar, Lorentz Uzayı ve Üstel Matrisler ile ilgili temel bilgiler ayrıntılı olarak verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Dual sayılar; Dual uzaylar; Özel dual matrisler; Lorentz matris çarpımı