İşletme kaynakları planlaması ve kalite yönetimi - Mete, Maşuk (My University, 2000)
Günümüzde başarılı olmak isteyen işletmeler daha çok planlama ve yönetim sistemlerine önem vermektedirler. Bu sistemlerden en önemlileri ise işletme kaynaklan planlaması (ERP) ve toplam kalite yönetimi (TKY) sistemleridir. Bu çalışmada ERP ve kalite yönetimi sisteminin incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu maksatla, öncelikle malzeme ihtiyaç planlaması (MRP) sistemine, daha sonra ise üretim kaynaklan planlaması sistemine değinilmiştir. Bu iki sistem incelendikten sonra, işletme kaynaklan planlaması (ERP), kalite ve toplam kalite yönetimi (TKY) incelenmiş, ERP ve kalite yönetimi arasındaki ilişkiler ortaya konmuştur. Daha sonra ise ERP'de kalite yönetimi kavramına değinilmiştir. Bir ERP yazılımı olan SAP R\3 yazılımı incelenmiştir. SAP R\3 yazılımı kullanılarak ERP sisteminde kalite yönetimi incelenmiştir. SAP R\3 yazılımı kalite yönetimi modülünün Vitra A.Ş.'de uygulaması yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Malzeme ihtiyaç; üretim ve işletme kaynakları; kalite yönetimi modülü