Diferensiyel cebirsel ve kısmi türevli diferensiyel cebirsel denklemlerin nümerik çözümü - Osmanoğlu, Murat (My University, 2007)
Bu tezde, mühendislik ve fen bilimlerinde ortaya çıkan diferensiyel cebirsel ve kısmi türevli diferensiyel cebirsel denklemleri çözmek için diferensiyel dönüşüm metodu sunuldu. Bumetotla denklem sistemlerinin yaklaşık analitik çözümleri bulundu ve bu çözümler tam çözümlerle karşılaştırıldı.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Diferensiyel cebirsel denklem; Kısmi türevli diferensiyel cebirsel denklem; Kuvvet serileri; Diferensiyel dönüşüm metodu