Tamamlayıcı sektörde uluslararası pazarlama stratejileri ve ambalaj sanayi örneği - Öztekin, Salih (My University, 1996)
Uluslararası ticaretin hızla gelişmesi tamamlayıcı sektörleri ön plana çıkarmıştır. Bu çalışmada tamamlıcıyı sektörlerin uluslararası pazarlama stratejileri ve tamamlayıcı sektör olan ambalaj sanayi örneklenmiştir. Tamamlayıcı sektörün uluslararası pazarlama faaliyetini belirleyen unsurlar birinci bölümde incelenmiştir. Burada unsurlar genel olarak ele alınmıştır. Tamamlayıcı sektörün uluslararası pazarlamada kullandığı ana ve tali stratejiler ve bu stratejilerin uyarlaması ikinci bölümde incelenmiştir. Tamamlayıcı sektörün uluslararası pazarlara giriş ve bu pazarlarda hangi yöntemle faaliyette bulunacağı üçüncü bölümde ele alınmıştır. Faaliyet türü yöntemleri açıklanarak, Türk Ambalaj Sanayiinin bu faaliyet türlerinin hangilerini kullandığı anlatılmıştır. Dördüncü bölümde Türk Ambalaj Sanayiinin ana hatlarıyla incelenerek, örnek işletme Polinas incelenmiştir. Sonuç kısmında önceki bölümlerin değerlendirilmesi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1996
Keywords: Tamalayıcı sektörde uluslararası pazarlama faaliyetini belirleyen unsurlar; Tamamlayıcı sektöre uluslararsı pazarlama stratejileri