Dördüncü mertebeden normal operatör katsayılı diferansiyel operatörün rezolventinin varlığı ve özellikleri - Özden Köklü, Kevser (My University, 1999)
H ayrılabilir Hubert uzayı olmak üzere Hı=L2(0>°°>H), x'in [0,oo)' dan alınmış her bir değerinde, değeri H' ye ait Bochner anlamında ölçülebilir ve 2, ııif(x)irdx <00 koşulunu sağlayan f fonksiyonlar kümesi olsun. L2(0,°°,H)' ye ait iki f(x) ve g(x) H değerli fonksiyonlarının iç çarpımı (f,g)H=J(f,g)Hdx o formülü ile tanımlanırsa, Hı kümesi bu iç çarpımla Ayrılabilir Hubert Uzayı olur. Bu çalışmada Hı uzayında y +Q(x)y, 0
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999
Keywords: Green fonksiyonu; Green fonksiyonu dördüncü türevi; Green fonksiyonu diferansiyel denklemi sağlaması