Lojistikte taşıma şekillerinin belirlenmesi - Erkayman, Burak (My University, 2007)
Bu tez çalışmasında, Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri olan ulaştırma, lojistiksektörü içerisinde incelenmiştir. Lojistik, taşımacılık, kombine taşımacılık, optimizasyon veGenetik Algoritmalarla ilgili detaylı bilgi verilmiştir. Kombine taşımacılığın önemi,uygulanabilirliği, avantajları-dezavantajları ve geleceği tartışılmıştır. Bu tezde Türkiye içinoluşturulan model Gezgin Satıcı Problemi (GSP)' nin bir çeşididir. GSP bir ulaştırma ağıtasarımında kullanılabilir. Gezgin Satıcı Problemlerini çözme metotları ikiye ayrılır.Bunlardan birincisi kesin sonucu bulan algoritmalar, diğeri ise yaklaşık sonucu bulan sezgiselalgoritmalardır. Çözümün alacağı zaman ve modelin karmaşıklığı seçilecek olan çözümmetodunu değiştirebilir. Bu çalışmada model için optimizasyon tekniklerinden biri olanGenetik algoritmaları önerilmiş ve bir Genetik Algoritmalar tabanlı yazılım ile çözülmüştür.Programın çıktıları, Türkiye'de verimli ve etkin bir ulaştırma ağı tasarımı konusunda gerçekçifikirler vermiştir.Anahtar Kelimeler: Kombine Taşımacılık, GSP, Ulaştırma Ağları, Genetik Algoritmalar,Lojistikte Taşımacılık.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: TÜRKİYEDE LOJİSTİK SEKTÖRÜ; TAŞIMA KAVRAMI; DÜNYADA LOJİSTİK SEKTÖRÜ; TAŞIMACILIĞIN LOJİSTİKTEKİ YERİ