Şebeke frekanslı magnetik alan ekranlaması - Derman, Korhan (My University, 2006)
Bu tezde elektromagnetik uyumluluk çalışma alanının konularından olan elektromagnetikalanların ekranlanması konusu üzerine çalışılmıştır.Bu çalışmada, başlıca elektromagnetik alan kaynakları, elektromagnetik girişim kaynakları,elektromagnetik alanların etkileri hakkında bilgiler verilmiştir. Elektromagnetik alanlarınekranlaması konusundaki çözüm tekniklerinden bahsedilmiştir. Değişik elektriksel iletkenlikve magnetik geçirgenlik özelliklerine sahip malzemeler ile çeşitli yapılarda yüksek akımlaboratuvarında magnetik alan ölçümü yapıldı. Bu ölçümler neticesinde tablo ve grafikleroluşturularak değişik malzemelerin elektromagnetik alanların ekranlaması konusundakietkileri değerlendirildi.Yapılan çalışmalar neticesinde çeşitli malzemelerin ekranlama faktörü, ölçümlerle tespitedilmiştir. Daha ilerideki çalışmalarda bu ölçüm sonuçlarıyla tezde belirtilen yöntemlerle eldeedilecek hesaplama sonuçlarının karşılaştırılması yapılabilir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Elektromagnetik uymluluk ve girişim kaynakları; Ekranlama ve ekranlama faktörünün hesaplanması; Ekranlama deneyleri