Velayetname'de ad yapımı - Boztilki, Gökmen (My University, 2005)
Bu çalışmada Anadolu'da heteredoks İslamın kurucularından Hacı Bektaş-ı Veli adına yazılmış Velâyetnâme-i Hacı Bektaş-ı Veli adlı eserdeki Eski Anadolu Türkçesi dönemine ait ad yapımım incelemektedir. Çalışma metnin tamamının yazıçevrimi ile çözümlemeli dizinini içermektedir. Çalışma için Velâyetnüme-i Hacı Bektaş-ı Veli adlı eserin Nevşehir ili Hacıbektaş İlçesi Halk Rütüphanesi'ndeki 120 numaralı nüshası kullanıldı. Giriş bölümünde kısaca eser ve yazıldığı dönem, eser üzerine daha önce yapılmış çalışmalar, eserin içeriği ve eserdeki ad yapmamı incelerken kullanılacak yöntem üzerinde duruldu. Daha sonra, çeşitli ek ve sözcüklerin metinde karşılaşılan farklı kullanımları ile ilgili saptamalara yer verilmiştir. İkinci bölümde metin içinde geçen addan ad ve eylemden ad yapım ekleri, daha sonra metnin yazı çevrimi, üçüncü bölümde ise çözümlemeli dizin ve kaynakça yer almaktadır. Son olarak da metnin 1-107. varaklar arası tıpkıbasımı yer almaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005
Keywords: Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatı; Hacı Bektaş-i nin eserleri