Bilgi sistemleri denetimi ve yönetim beyanı - Huyut, Mehmet Murat (My University, 2011)
Araştırma çalışmamızın temel amacı, Bilgi Sistemleri Denetimi konusunun önemini, gerekliliğini vurgulamak ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Bilgi Yönetimi Dairesi tarafından 30.07.2010 tarihinde yayınlanan genelge ile bankaların 2011 yılı denetim döneminden itibaren ilk kez hazırlayacakları Yönetim Beyanı ve uygulaması hakkında detaylı bilgi vermek, Yönetim Beyanına mesnet teşkil edecek Bilgi Sistemleri Denetimlerinden örnekler sunmaktır.Banka yönetim kurulu onayı ardından bağımsız denetçilere sunulacak olan Yönetim Beyanı, bankanın bilgi sistemleri ve bankacılık süreçlerine ilişkin iç kontrollerinin Bilgi Sistemleri Denetim dönemi açısından etkinlik, yeterlilik ve uyumluluğuna ilişkin değerlendirmede bulunarak, bu çerçevedeki mevcut durum ve yürütülen çalışmalara ilişkin güvence sunacaktır. Yönetim Beyanı konusu akademik bir çalışmaya ilk kez konu olarak alınmış ve literatüre kazandırılmıştır.Çalışmamızda Yönetim Beyanı hazırlama çalışmaları farklı danışmanlık firmalarının önerileri göz önüne alınarak makul bir metodoloji oluşturulmuş, Yönetim Beyanı kapsamında Bilgi Sistemleri Denetimlerinden Konfigürasyon Yönetimi denetimi örnek olarak yapılmış ve raporlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011
Keywords: Yönetim beyanı; Bilgi sistemleri denetimi; Uygulama kontrolleri; Bilgi teknolojileri genel kontrol alanları; Bankalarda bilgi sistemleri denetimi