Hilbert uzayları üzerinde kompakt operatörlerin spektral teorisi - Kayrak, Ayça (My University, 2011)
Banach ve Hilbert üzerinde tanımlı kompakt operatörler teoremler ve örnekler ile incelenmiştir. Operatörün spektrumunun bulunabilmesi için gerekli teoremler verilmiştir. Hilbert uzaylarında kompakt ve kendine eş kompakt operatörlerin spektrumu incelenmiştir. Kompakt operatörlerin spektrumunun incelendiği problemler karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Kompakt lineer operatörler; Operatörün spektrumu; Hilbert uzaylarında kompakt operatörlerin spektral teorisi