Krenlerde dinamik davranışların tasarım üzerindeki etkileri - Uzundağ, Mustafa (My University, 2009)
5 serbestlik dereceli kule tipi bir kren modelinde, öncelikle sistemin diferansiyel denklemler yardımıyla matematiksel olarak ifade edilmesi ardından, farklı durum değişkenleri altında matlab - simulink ortamına aktarılarak bu farklı parametreler altında ne tür davranışlar sergilediği gözlemlenmiştir. Genel olarak krenlerin sınıflandırmaları, seçim esasları, güvenlik ve bakım esaslarından bahsedilip model olarak ele alınan kule tipi krenin tanıtımı yapılmıştır. Matlab - simulink yardımıyla elde edilen grafiklerde sistemin farklı koşullar altında ne tür dinamik davranışlar sergilediği açıkça görülmüş ve her bir grafik tek tek yorumlanmıştır. Grafiklerin birbirleriyle kıyaslanmasıyla dinamik davranışların tasarım üzerindeki etkilerinin farkları gözlemlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Kule krenler; Dinamik davranışlar; Lineer sistem