The connection between braids and the fundamental group of configuration space - Kudeyt, Mahmut (My University, 2011)
Örgü kavramı cebirsel ve geometriksel açıdan incelenmiş olup örgünün grup yapısı, üreteçleri ve bağıntıları ile beraber verilmiştir. Ayrıca bu grubun özel alt grupları, üreteçleri ve bağıntıları ile verilmiştir. Düzenlenmiş (Configuration) uzayın temel grubu, fiber yapısı ile beraber teoremlerle açıklanmış ve örgü grup yapısına sahip olduğu gösterilip, örgü grup ile bu yapının arasında bir izomorfizma bulunmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Braids; The group of braids; The fundemental group of configuratinon space