Çalışanların örgütsel adalet algılamaları ile örgütsel vatandaşlık davranışları arasındaki ilişkinin incelenmesine yönelik bir uygulama - Berber, Ayşin (My University, 2009)
Bu çalışmanın temel amacı, çalışanların örgütsel adalet algılamaları ile örgütsel vatandaşlık davranışları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Çalışmanın ilk bölümünde giriş bölümüne yer verilmiştir. İkinci bölümünde, örgütsel adalet kavramı açıklanmıştır. Üçüncü bölümünde ise, örgütsel vatandaşlık kavramı üzerinde durulmuştur. Son olarak, uygulama bölümünde de söz konusu kavramlar arasındaki ilişkileri test etmek amacıyla bir uygulama çalışması gerçekleştirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2009
Keywords: Örgütsel adalet; Örgütsel vatandaşlık davranışı; Çalışanların örgütsel adalet algılamaları ile vatandaşlık davranışları arasındaki ilişkinin incelenmesine yönelik bir uygulama