Bankalararası elektronik fon transferi - Takaç, Z. Zehra (My University, 1995)
Son yıllarda elektronik ve haberleşme alanında kaydedilen gelişmeler fınansal hizmet sektörünü yakından etkilemiş, bir taraftan mevcut işlemlerin daha hızlı ve daha doğru yürütülmesini sağlarken diğer taraftan da yeni bankacılık faaliyetlerinin doğmasına sebep olmuştur. Bu çalışmamızda son yıllarda ülkemizde kumlan elektronik fon transferi (EFT) sistemi tanıtılmış ve sistemin işletim prensipleri açıklanmıştır. Öncelikle konu ile ilgili yayınların taraması yapılmış, elektronik bankacılık genel hatları ile incelenmiş, uluslararası alanda ve ülkemizde elektronik bankacılığın konumu tartışılmıştır. Türkiye'de EFT Sisteminin kuruluş çalışmalarından önce ABD ve İsviçre ödeme sistemleri incelenmiş, karşılaştırma yapılarak sistemlerin avantajları ve dezavantajları belirtilmiştir. Daha sonra ülkemizdeki EFT sisteminin yapısı ve işletim prensipleri açıklanmış, uygulamaları örneklerle tanıtılarak mevcut olanakları verilmiş, gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan fonksiyonları sıralanmıştır. Ayrıca sistemi etkileyen yasal ve toplumsal faktörler incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1995
Keywords: Elektronik bankacılık; EFT mesajları