Analitik hiyerarşi yöntemi - Boyacıoğlu, Nesrin (My University, 1996)
Analitik Hiyerarşi Yöntemi adı altında hazırlanan bu çalışma, dört bölüm den oluşmaktadır. Birinci bölümde, hiyerarşi ve nasıl oluşturulduğu ele alınmaktadır. Karar matrisinin oluşturulup öncelik vektörünün hesaplanmasına, değerlendirilmesi ne yer verilip, bunların bir örnek yardımıyla uygulanmasına da fırsat verilmiştir. ikinci bölümde, örneklerle beraber yöntem daha da ileri götürülmektedir. Önce, hassaslık ile ilgili testler verilerek uygulaması yapılmaktadır. Tam ve tam olmayan hiyerarşiler anlatılmakta ve iki gelişmiş örnekle bölüm tamamlanmakta dır. Üçüncü bölüm ise, bu yöntemin altında yatan temel matematik nedenler ve kullanılan skalanın tercih nedenleri ele alınmaktadır. Kararlan gözden geçirme işleminin akışı ve Delphi Yöntemi' nde fikir birliği de verilmektedir. Dördüncü ve son bölüm, Analitik Hiyerarşi Yöntemi ile ilgili bir uygulama içermektedir. Bu uygulamada, Yurt İçi Kargo A.Ş.' nin kurulmasını istediği modem hattı için uygun firma seçimi konusu ele alınmıştır. Bu bölümleri sonuç ve yararlanılan kaynaklar kısmı takip etmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1996
Keywords: Hiyerarşiler; Analitik hiyerarşi yöntemi