Dış düzlem üzerine bir q-diferensiyel hesap - Yenigün, Merve (My University, 2012)
Bu çalışmada dış düzlem üzerine bir q-diferansiyel hesap geliştirilmiştir. Ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilmiş ve bu diferansiyel yapıyı koruyan R-matrisi elde edilmiştir. Ayrıca bu q-diferansiyel hesaba etki eden yeni bir kuantum grubu bulunmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012
Keywords: Kuantum düzlem; Dış düzlem; Q-deformasyon; Hopf cebiri; Diferansiyel hesap; Kuantum grup