Akrilik asit çözelti polimerizasyonunda çeşitli tuz çözeltilerinin molekül ağırlığına etkisi - Nebioğlu, Sennur (My University, 1992)
Bu Çalışmada akrilik asitin değişik konsantrasyonlardaki çeşitli tuz çözeltileri kullanılarak çözelti poliraerizasyonu yapılmıştır. Elde edilen poliakrilik asitin molekül ağırlığı bulunarak, kullanılan tuz çözeltinin ve konsantrasyonlarının molekül ağırlığı üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Sodyum klorür, potasyum klorür, sodyum bromür, sodyum sülfat ve kalsiyum klorür sulu Çözeltilerinin her birinin dört ayrı konsantrasyonu ile yapılan polimerizasyonda başlatıcı molar konsantrasyonu, toplam hacim, sıcaklık ve reaksiyon süresi sabit tutulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992
Keywords: Polimerler; Polimerizasyon prosesleri; Poliakrilik asit