İn-line pompalar - Karagüç, Tayfun (My University, 1997)
Bilindiği üzere cağımız teknoloji cağıdır, özellikle tesisat teknolojisinde çoğunlukla kullanılmakta olan sirkülasyon pompalarının seçimlerinin doğru yapılması gerek yatırım maliyetlerini düşürmekte, gerekse işletim maliyetlerine etki etmektedir. Son bir iki yılda kullanımı yaygınlaşan in-line pompa kullanımının sebebi özellikle yatırım maliyetlerinin düşük olmasıdır. Örneğin şaseli tip bir norm pompa ile in-line tip bir pompanın karşılaştırılması yapıldığında, hacim olarak 1/7, ağırlık olarak 1/2, işçilik ve montaj malzemesi olarak 1/5 oranında bir tasarruf sağlanmaktadır. In-line tip pompalar debi ve basma yüksekliği olarak büyük bir aralıkta çalışabildiklerinden her türlü sistem için uygundurlar. Bu tezde ısıtma ve kullanma suyu sistemlerinde kullanılan in-line pompaların irdelenmesi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Isıtma devrelerinde in-line sirkülasyon pompaları; Pompaların çalışma prensibi; Sirkülasyon pompası seçimi pompa verimi; Pompa seçim kriterleri sistem gürültü kontrolü; Yüke bağlı pompa kontrolü