Kemer yöresi tatil köyleri'nin bakım-onarım sorunlarına yönelik bir inceleme - Örnek, Bora (My University, 1994)
Bu çalışma , Kemer Yöresi Tatil Köylerinin, tasarım - uygulama süreci kararlarından ve kullanım evresi yaklaşımlarından kaynaklanan "bakım- onarım soranları "m ve bu sorunların çözümüne yönelik bir incelemeyi içermektedir. Araştırma, beş bölüm ve üç ekten oluşmaktadır. 1. Bölümde , araştırmaya konu olan sorun belirlenerek, çalışmanın "amacı, kapsamı ve yöntemi" açıklanmış, "bakım-onarım olgusu" ve çalışmada kullanılan diğer terimler tanımlanmıştır. 2. Bölüm" de , incelemeye veri sağlanması amaçlanmış, tatil köyleri , konsept, kapsam ve yaşayışı ile genel anlamda tanımlanarak, ülkemizdeki uygulamalarına yer verilmiş, Turizm Bakanlığının konuya yaklaşımı ilgili yasa ve yönetmeliklerle açıklanmıştır. Kemer Yöresi Tatil Köyleri"nin, Türkiye Turizmindeki yeri ve önemi vurgulanarak, istatistiksel verilerle desteklenmiştir. 3. Bölüm" de , Kemer Yöresi Tatil Köylerinin. tasarım ve uygulama evresi yaklaşımları sonucu oluşan bakım-onarım sorunları belirlenmiş, şekil ve fotoğraflarla örneklenmiştir. 4. Bölüm" de , Kemer Yöresi Tatil Köylerinin, "işletme ve bakım-onarım ilişkileri" ile ilgili izlenimler , "bakım-onarım ekipleri", "bakım-onarım planlamaları" ve "işletme-bakım-maliyet ilişkisi" başlıklar altında anlatılmıştır. 5. Bölüm' de , incelemenin sonucu yer almaktadır. Ek Tde , anket çalışmaların amacı ve kapsamı, anket yapılan tatil köylerinin yatak sayılan ve işletmeye açıldıkları yıllara göre dağılımlar belirtilmiştir. Ek 2" de , anket sonuçlan değerlendirilmiştir. Ek 3 "de , tatil köyü teknik müdürleriyle yapılan görüşümlere yer verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Keywords: Sorunun belirlenmesi; Tatil köyü; Kemer; İşletme ve bakım-onarım