Politiyofen ve fulleren içeren organik fotovoltaik hücrelerin optimum çalışma şartlarının belirlenmesi - Karslı, Adem (My University, 2011)
Bu tezde,(p) tipli (elektron veren) poli(3-hekzil)tiyofen (P3HT) ve (n) tipli (elektron alan) 1-(3-metoksikarbonil) propil-1-fenil[6,6]C61) (PCBM) fulleren türevi kullanılarak organik fotovoltaik hücrelerinin üretilmesi ve farklı çözücü etkisi, farklı konsantrasyon etkisi ve farklı molekül ağırlığı gibi etkileriyle beraber morfolojik ve fotofiziksel özellikleri incelenerek, bu tür organik fotovoltaik hücrelerin optimum çalışma koşullarının belirlenmesi hedeflenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Türkiye’de enerji kaynakları; Fotovoltaik hücreler; Organik fotovoltaik hücreler