Yön seçici ve hıza ayarlı filtreler, Gauss ve Gabor filtrelerinde son gelişmeler - Alpay, Murathan (My University, 2007)
Değisik türden filtre yapıları ve bunların Hücresel Sinir Ağları (HSA) üzerine uygulamalarıincelenmistir. Bunlar, sabit görüntü girisleri için Gauss benzeri filtreler, doğrultusu ve bantgenisliği ayarlanabilen Gauss benzeri filtreler ve Gabor benzeri filtreleri içermektedir. Ayrıca,hareketli görüntü girisleri için hıza ayarlı ve yön seçici filtreleri kapsamaktadır.Anahtar Kelimeler: Hücresel sinir ağları, hıza ayarlı filtreler, yön seçici filtreler, HSA Gaussbenzeri filtreler, HSA Gabor benzeri filtreler
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Hücresel Sinir Ağlarının Kararlılığı; Gauss Benzeri Filtreler; Doğrultusu ve Bant Genişliği Ayarlanabilen Filtrenin Genel Yapısı