Lojik fonksiyonların geçiş transistörleri bazlı gerçeklenmesi için görsel bir yazılım geliştirilmesi - Dikbaş, Mehmet Cem (My University, 2004)
Bu çalışmada, Avcı ve Yıldınm'ın (2003) önerdikleri, genelleştirilmiş bir sayısal devre tasarım metodu referans alınarak, lojik fonksiyonların geçiş transistörleri bazlı gerçeklenmesi için görsel bir yazılım geliştirilmiştir. Şu ana kadar yapılan tasarımlarda, klasik metodlar kullamlarak, iki düzeyli geçiş transistor devreleri tasarlamak ve bunları blok olarak kullanan kompleks gerçeklemeler yapmak mümkün olmuştur. Bu çalışma ile birlikte, çok daha kompleks lojik fonksiyonlara ilişkin devrelerin, ikil karar diyagramları kullamlarak, daha az sayıda transistor ile gerçeklenmesi bilgisayar ortamında sağlanmıştır. Bazı lojik kapıların ve birtakım lojik fonksiyonların devre gerçeklemeleri, devre yapıları ve simülasyon sonuçlan ile birlikte sunulmuştur. Geliştirme ortamı olarak, Borland C++ Builder 6.0 kullanılmış ve elde edilen devre yapılarının simülasyonları, TÜBİTAK-YÎTAL 1.5um teknolojisi model parametreleri kullamlarak, PSPICE ortamında gerçekleştirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Geçiş transistör lojik hakkında genel bilgiler; sayısal devre tasarımının modellenmesi; program geliştirilmesi ve genel yapısı