Güneş enerjisinin yerleşim birimlerinde enerji ekonomisine katkısı - Durdu, Recep (My University, 1996)
Dünyamızın en büyük enerji kaynağı kuşkusuz güneş enerjisidir. Tükenmeyen, temiz, dışa bağımlı olmayan ve çok geniş bir coğrafi alanda uygulanabilir olması bu kaynağa yönelik uygulama ve çalışmaların gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu alandaki çalışmalar da her geçen gün ivme kazanmaktadır. Bu tezde, güneş enerjisinin yerleşim birimlerinde enerji ihtiyacını karşılama imkanları araştırılmıştır. Güneş enerjisinin kaynağı ve bu konudaki ilk çalışmalar hakkında bilgi verilerek Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeli çıkartılıp bu potansiyelin kullanılmasıyla sağlanabilecek ekonomik kazanç hesaplanmıştır. Sonuçta diğer enerji kaynakları ile bir mukayese yapılarak güneş enerjisinden azami derecede yararlanılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Güneş enerjisinin kaynağı; Sıcak su ihtiyacı ve güneş toplayıcılar; Güneş enerjili sıcak su sistemleri