Performans değerleme sistemlerinden hedef bazlı performans değerleme yöntemi ve bir satış örgütünde hedef bazlı performans değerleme sisteminin kurulması - Tellioğlu, Ersin (My University, 2006)
İnsan kaynakları yönetimine olan stratejik bakış açısının önem kazanmasına paralel olarak performans değerlemenin de önemi giderek artmıştır. Performans değerleme işletmeler için bir yol haritası niteliğindedir. İşletmeler için hayati önem taşıyan vizyon, misyon gibi kavramların somuta indirgenmesi için gerekli olan bir araçtır. Bu açıdan bakıldığında performans değerlemenin sadece bir ölçüm faaliyeti değil işletmelerin uzun dönemde var olmak istedikleri noktayı belirginleştirmeye yarayan stratejik bir unsur olduğunu söylemek mümkündür. Nihai amaç aynı olmakla birlikte, günümüzde pek çok işletmede farklı performans değerleme yöntemleri kullanılmaktadır. Çalışmamıza konu olan Hedef Bazlı Performans Değerleme bu yöntemlerden en çok rağbet görendir. Yöntem çalışanların somut hedefler karşısında üst düzeyde motive oldukları fikrine dayanmaktadır. Bu çalışmada Hedef Bazlı Performans Değerleme yönteminin bir satış örgütüne uygulanması üzerinde durulmuş ve belirlenen firmanın kurumsal kültürüne uygun bir performans değerleme sistemi kurulmaya çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006
Keywords: Performans ve yönetimi süreci; Performans değerleme sistemi; Hedeflere göre yönetimtanımı ve önemi