Bilgisayar destekli nükleer kuadrupol rezonans spektrometrisi - Akçalı, Özgür (My University, 1998)
Bu tezin amacı, Nükleer Kuadrupol Rezonans spektrometresinin geniş frekans aralıklarında yeni rezonanslar aranırken taranırken ve kalemli kaydedicilerden kaynaklanan ölçüm ve kalibrasyon problemlerini en aza indirmektir. Düşük gürültü seviyeli, geniş sinyal gürültü oranına sahip osilatörler ve daha düzgün çizgi şekli sağlayan modülasyon dalga teknikleri üzerine çalışan bir çok bilim adamı verimli sonuçlar elde etmişlerdir. Bizim çalışmamız temelde spektrometreyi kontrol etmekte ve veri kaydı yapmakta bir kişisel bilgisayar kullanımı üzerine olmuştur. Bilgisayara veri kaydı National Instruments LAB-PC 1200 veri alma kartı ile yapılmıştır ve veriler aynı şirketin LAB VIEW adlı yazılımı kullanılarak işlenmiştir
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Palslı metod; Frekans ölçüm metotları; Süper rejenaratif osilatör