Endüstriyel tesis aydınlatması - Karcıoğlu, Bennur (My University, 2005)
Endüstriyel aydınlatmanın amacı fizyolojik aydınlatma artlarını yerine getiren kaliteli vegüvenli bir aydınlatmanın sa lanmasıdır.Endüstriyel aydınlatmada uygulama olarak tekstil fabrikası aydınlatması ve görselle tirmesiyapılmı tır. Gerekli aydınlık düzeyi hesapları bilgisayarda bir aydınlatma programındayapıldıktan sonra bu veriler kullanılarak mekanın fotogerçekçi sunumu 3ds max programıylayapılmı tır. Kullanılan ı ık kaynaklarından çıkan ı ı ın, mekandaki objeler üzerindeki etkileriincelenmi ve yansıma hesabı yapan bu görselle tirme programının aydınlatma programlarıiçin gerekli ve tamamlayıcı bir öge oldu u sonucuna varılmı tır.Anahtar kelimeler: Endüstriyel tesis aydınlatması, tekstil atölyesi aydınlatması, reluxaydınlatma programı, 3ds max ile görselle tirme.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Aydınlatma ile ilgili temel kavramlar; Endüstriyel aydınlatmayı etkileyen faktörler; Endüstriyel aydınlatmanın sistem bileşenleri