Değişik sınır şartlarına sahip elastik zemine oturan ince plakların sonlu elemanlar yöntemiyle çözümü ve bilgisayar uygulaması - İnce, O. Erol (My University, 2000)
Bu çalışmada konu edilen, plak probleminin özel bir uygulanış biçimine sahip ince plaklardır. Çalışmamın içeriğine konu olduğu gibi elastik zemine oturan ince plaklar ve betonarme döşemeler biçiminde yaygın olarak kullanılır. İnce plaklarda sehimler ufak olduğundan 1. mertebe teorisi kullanılabilir. Bu plaklar kısaca, kayma deformasyonları yok sayılabilecek kadar ince ve membran kuvvetleri yok sayılabilecek kadar kalın plaklardır. Tez çalışmamda, sonlu elemanlar metodu ile "Elastik Zemine Oturan İnce Plaklar" için çözüm yapabilen bir bilgisayar programı geliştirilmiştir Programda, "Elastik Zemine Oturan İnce Plaklar" çözülürken, dikdörtgen sonlu elemanlar için çıkarılmış fonksiyonlar kullanılmış, yatak katsayısıyla zemin tesirleri göz önüne alınarak, elastik zemin tesirleri bulunmuş ve birim değerler kullanılarak "Eleman Zemin Etki Matrisi" adı altında tablo halinde verilmiştir. Düzgün yayılı yükler için "Eleman Yük Vektörleri" çıkartılarak lineer yüklere maruz plaklarında çözümü yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Sonlu elemanlar metodu; İnce plak çözümü; Virtüel işler prensibi; Plaklar için şekil ponksiyonların eldesi; Eleman düğüm etki vektörlerin elde edilmesi