İ.E.T.T. otobüs filosunda son üç yıldaki verilere dayalı servis ve tamir ekonomikliğinin analizi - Koca, Mehmet (My University, 2000)
İ.E.T.T. otobüs filosundaki otobüslerin, mevcut kayıtlan incelenerek servis ve tamir ekonomikliğinin incelenmesidir. Otobüs filosunun ağırlığım üç marka araç oluşturmaktadır. Bu aracfer yaş sırasına göre, MANE, İKARUS ve MERCEDES' ten oluşmaktadır. MAN otobüsler için İkitelli Garajı kayıtlan, İKARUS ve MERCEDES otobüsler için Kağıthane Garajı kayıtlan incelenmiştir. İncelemede otobüslerin yaşa bağlı arızalann artışı ve işletmeye getirdiği maliyet değişimi amaçlanmıştır. Çalışma sonucunda yaşa bağlı olarak Otobüs Başına Ortalama Yıllık Yatınm ve istetme Bedelinin giderek arttır buna karşılık Otobüs Başına Ortalama Yıllık Getirinin düştüğü görülmektedir. On üçüncü yılda otobüs başına gelir ve gider eşit olmakta, bu yıldan itibaren karlılık zarara dönüşmektedir. Bu sebeple 13 yaşın üzerindeki otobüslerin çalıştırılması uygun görülmemektedir.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Otobüs tamir ve bakımı