Bilgisayar ile kablosuz olarak haberleşen paletli bir aracın ve çift yönlü iletişim protokolünün mekanik, elektronik ve yazılımsal olarak gerçeklenmesi - Yanarsoy, Ayhan (My University, 2006)
Çalışmada amaçlanan zorlu arazi koşullarında ilerleyebilen, uzaktaki bir bilgisayardantalimatlar alan ve topladığı bilgileri uzaktaki bilgisayara gönderebilen paletli bir aracın ilkprototipini gerçekleştirmek olup bu hedeflenen amaca büyük ölçüde ulaşılmıştır. Aracınuzaktaki bilgisayarla haberleşmesi amacıyla güvenilir bir çift yönlü RF iletişim protokolügeliştirilmiş ve test edilmiştir. Araç sıcaklık, yakınsama, gaz derişimi gibi çevresel bilgileritoplamak amacıyla sensörlere sahiptir. Araç bir robot kolunu kontrol etmek için gerekenelektronik yeterliğe sahip olmakla birlikte robot kolunun üretimi ileriki bir çalışmanınkonusudur. Prototipin gelişim süreci tamamlanmamış olup bu haliyle bundan sonrakiçalışmalar için bir başlangıç noktası olması hedeflenmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Mekanik tasarım; Kontrol sistemi donanımı; Kontrol sistemi yazılımı