Mikroişlemci tabanlı blok diyagram indirgeme - Altınışık, Selim (My University, 2008)
Bu çalışmada ele alınan örnek sıcaklık denetim uygulamasında olduğu gibi, etkin bir sayısal kontrol sistemi için süreç dinamiklerine uygun denetleyici algoritmalarının geliştirilmesi, yüklenen denetleyici programının katsayılarının kolaylıkla değiştirilmesi ve güncellenmesi gerekir. Önerilen derleyici, tasarlanan herbir PID blok diyagramına karşılık gelen fark denklemini her deneme için tekrar elde etmeli ve işlemciye yüklemelidir. Bu çalışmada çeşitli kontrol deneyleri yapmaya elverişli bir sayısal denetim sistemi elde etmek amacıyla kullanıcıya grafiksel bir arayüz sağlayan, girilen denetleyici algoritmasını fark denklemine dönüştürüp sadeleştirdikten sonra mikroişlemciye indiren ve, giriş ve çıkış değişkenlerini grafik olarak görüntülüyen bir blok diyagram derleyici editörü sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: MATRİS ACTİVE X KONTROLÜ; MENÜ YAPISI; NESNE ARAÇ ÇUBUĞU; DURUM ÇUBUĞU