N,N-dietanolamin bağlı tiyoksanton türevinin sentezi ve polimerizasyonunun incelenmesi - Temel, Gökhan (My University, 2005)
3-[Bis-(2-hidroksi-etil)-amino]-propiyonik asit 9-oxo -9-H-tiyokzenten-2-metil esteri (TX- DA) yeni bir fotobaşlatıcı olarak sentezlendi ve spektroskopik ve kromotografik yöntemlerle karakterize edildi. Fotopolimerizasyon deneyleri MMA monomeriyle herhangi bir H verici olmaksızın, orta basınçlı civa lambası kullanılarak gerçekleştirildi. TX-DA üzerinde hem tioksanton başlatıcısının, hem de H verici tersiyer amin grubunu barındıran tek bileşenli bir sistemdir. Çok fonksiyonlu bir akrilat olan trimetilolpropantriakrilat (TMPTA)' m foto polimerizasyonunu TX-DA beraberinde orta basınçlı civa lambası kullanılarak gerçekleştirildi ve eş zamanlı FT-IR spektrofotometresi ile izlendi. TX-DA' nın beyazlaşma deneyleri ayrıca gerçekleştirilmiş ve 990 saniyelik aydınlatma sonucunda fotobaşlatıcının büyük bir kısmının harcandığı saptanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Floresans; UV ile kaplama; Fotobaşlatıcı; Serbest radikal polimerizasyonu; TX-DA; Monomer; Akrilat