Hamzanâme: Metin-dizin (158b-250b) - Yıkılmaz, Arzu (My University, 2005)
Bu çalışmada esas olarak 14. yüzyıla ait Eski Anadolu Türkçesiyle yazılmış Hamzanâme adlı eser ele alınmıştır. Çalışmamız, metnin yazıçevirimi ve çözümlemeli dizininden oluşur. Metnin en doğru şekilde okunuşu ve çözümlemeli dizininin yapılması amacımızı oluşturdu. Çalıştığımız metin, kendi dönemine ait diğer eserlerden farklılık göstermemektedir. Ancak harekelemede ve yazımda yapılan hatalar bize müstensihin bu konuda ehil olmadığını gösterir. Metinde, Eski Anadolu Türkçesi ses özellilerinin yavaş yavaş kaybolmaya başladığı görülmüştür. Bu durum, metnin 18. yüzyılda istinsah edilmiş olmasına bağlanılabilir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005
Keywords: Hamzanameler üzerine; Hz Hamza üzerine