Üretim kaynakları planlaması ve işletmelerdeki uygulamaları - Korkmaz, Özlem (My University, 2001)
Bu çalışma kapsamında, üretim yapan işletmelerde, üretime konu olan tüm kaynakların planlamasında kullanılan tekniklerden biri olan üretim kaynaklan planlanması incelenmiştir. Öncelikle, üretim kaynakları planlamasının kapsamı ve günümüze kadar olan gelişimi ele alınmıştır. Üretim sürecinde herbir kaynağın en optimum şekilde temin edilmesi ve kullanımım hedefleyen üretim kaynaklan planlaması modülleri detaylı olarak incelenmiştir. Değişen ve hızla gelişen üretim sektöründe bu tekniğin başanyla uygulanabilmesi için, nasıl bir organizasyon yapılması gerektiği ve bilgisayar temelli bir teknik olmasından dolayı işletmelere adapte edilmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar, izlenmesi gereken prosedür tesbit edilmiş ve açıklanmıştır. Tekniğin ülkemizdeki uygulamalanmn incelenmesi, tekniğin sağladığı avantaj ve dezavantajların tesbit edilebilmesi için Arçelik A.Ş. ve Eczacıbaşı İlaç Sanayi tesisleri ziyaret edilmiş ve yapılan gözlemler çalışma içerisinde verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Üretim kaynaklan planlaması, malzeme kontrolü, stok kontrolü, kapasite ihtiyaç planlama.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Üretim kaynakları; üretim planlama ve kontrol teknikleri