LPG dökmegaz tank sahasının yangın güvenliği - Çoban, Güler (My University, 2004)
Ülkemizde kullanımı giderek artan LPG' nin dökmegaz yerüstü tankında güvenilir olarak depolanması için baz alınması gereken TSE 1446 ve NFPA 58 standartları incelenmiştir. Hazırlanan bu çalışmada ilk olarak LPG, dökmegaz, yanma ve yangın ile Avrupa ve Amerika'da farklı olan yangın sınıflandırılmalarının genel tanımlan yapılmıştır. Daha sonra ki bölümlerde LPG teknolojisinin faydalan ve kullanım alanları hakkında bilgilendirme yapılmış olup, dökmegaz tank sahası tesisat güvenliği ve LPG tesislerinde önlem alınması gereken başlıca yangın nedenleri belirtilmiştir. Bunlara ek olarak LPG dökmegaz tank sahasının yangın güvenliğinin sağlanmasına örnek teşkil edebilecek sprinkler sistemi, yangın hidrandan ve yangın dolapları kullanılarak bir uygulama yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Lpg teknolojisi ve faydaları; Dökmegaz tank sahası tesisat güvenliği ve LPG tesislerinde yangın nedenleri; Örnek LPG dökmegaz tank sahasının yangın güvenlik sistemi projesi