CAPP ve tornalanacak parçalar için bir bilgisayar destekli işlem planlama yazılımı - Alemdar, Levent (My University, 1994)
Proses planlama, metodların sistematik sınırlamasıdır. Üretimdeki manası, ekonomik imalat yapılmasıdır. Üretimde imalat ve dizayn arasında önemli bir bölümdür. Bizim endüs trimizde, klasik olarak proses planlama pratik tecrübeye sa hip planlayıcı tarafından başarılır. Bu sebepten dolayı, farklı planlayıcılar aynı parça için planlama yaparsa, belki de farklı planlar ortaya atarlar. Bütün bu planlar ekonomik imalat metodlarında düşünülemez ve gerçekten parçanın imala tında bunlardan herhangi biri optimum metodu oluşturamaya- bilir. Bu açıdan, proses planlama sadece şahsi tecrübe ka rarı, tercih yahut özel planlayıcı ön yargısını aksettirir. Belki de rahatça kullanılabilir alternatif metodları dar fi kirli olarak gösterir. CAPP optimum imalat prosesini seçmeye çalışır ve plan- layıcının tecrübelerine itiraz etmeksizin adımların bütün detaylarını karıştırmayı emreder. Bilgisayar bütün proses planlama görevleriyle birlikte yardımcı ideal bir takımdır. Çünkü o özellikle hızlı doğru hesaplama ve bilgi prosesidir. Otomatik proses planlamanın aktivitelerinin tümü birbiriyle alakalıdır ve optimum planlama interaktif fonksiyondur. Bilgisayar ideal trafik düzenleyicisidir ve büyük ölçüde planlayıcıların çalışma verimlerini geliştiricidir. Diğer bir deyişle, CAPP, CAD - CAM arasında önemli bir bir çizgidir. Bu yüzden birleştirilmiş imalat sistemi (CİM) ve esnek imalat sisteminin (FMS) gelişmesinde anahtar rol oy nar.Bu çalışmada torna tezgahlarında işlenecek dönel ve delisiz parçaların teknolojik planının bilgisayar yardımı ile çıkarılması için bir program yazılmıştır. Bu program Quick Basic ile PC "ler için hazırlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Keywords: Planlama ve üretim planlaması; Bilgisayar destekli işlem planlama ( capp ); Döner ve prizmatik parçalar için capp; Döner parçalar için önemli capp yaklaşımları; Döner vr deliksiz parçalar için capp yazılımı