Sınır koşulunda spektral parametre bulunan operatör katsayılı Sturm-Liouville k.düzenli izi - Şahintürk, Hülya (My University, 2001)
H ayrılabilir Hubert uzayı olmak üzere Hı= L2 ( [0,l],H )®H Hilbert uzayında - y" + Q(x)y = ly O < x < 1 Sturm-Liouville diferansiyel denklemi ve./(O) = 0 -y(\) = Ay'(l) sınır koşullan ile oluşturulan operatör L olsun. Burada Q(x) [0,1] aralığında tanımlanmış değerleri H uzayında kendine eş çekirdek operatör olan fonksiyon, X ise kompleks değerler alan spektral parametredir. Sunulan bu çalışmada L operatörü için k ( k>2) herhangi doğal sayı olmak üzere k. düzenli iz kavramı verilmiş ve düzenli iz için formül elde edilmiştir. Sözü edilen Q(x) reel değerli skaler fonksiyon, H=C olduğu halde de yüksek mertebeden düzenli iz formülü ilk bu çalışmada bulunmuştur.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Analitik operatör-fonksiyon; Zayıf türev; Esas spektrum; Spektral açılım; Düzenli iz