Marka denkliğinin, havayolu şirketinde, tüketicinin hizmet algısı bağlamında ölçülmesi ve sadakate etkisi - Yiğit, İlker (My University, 2011)
Sürdürülebilir ekonomilerde her türlü soyut ve somut faktörlerin yarattıkları etkilerin ölçülebilir olması büyük önem taşımaktadır. Ölçebildiğimiz sürece değerlendirme yapabiliriz, önlem alabiliriz, gelişebilir ve geliştirebiliriz. Markaların yaratmış olduğu etkilerin işletmeler ve tüketiciler açısından ölçülebilmesi için marka denkliği yöntemi kullanılmaktadır. Bu çalışmada da marka ve marka denkliği üzerinde durulmakta ve havayolu sektöründe tüketicinin hizmet algısı ve bu algının sadakate etkisi ölçülmeye çalışılmaktadır. Hizmet sektöründe ölçülen marka denkliği, tüketici tabanlı marka denkliği konularını kapsamaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011
Keywords: Marka; Marka denkliği kavramı; Havacılık sektörü