NTRU kriptosistemi - Tekin, Sevcan (My University, 2011)
Kafes problemlerinin zorluğu açık anahtar kriptografisine yeni bir aday eklemiştir. Bu konuda, Ajtai-Dwork, GGH ve NTRU gibi birçok kriptosistem geliştirilmiştir. NTRU'nun anahtar üretimi, şifreleme ve deşifreleme işlemlerinin daha hızlı olması ve anahtar boyunun daha küçük olması nedeniyle en çok ilgi gören kafes tabanlı kriptosistemdir. Günümüzde NTRU üzerine çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir ve şimdiye kadar hiçbir güvenlik açığı bulunamamıştır. Bu tezin amacı, NTRU kriptosisteminin altında yatan matematiksel yapıyı ortaya koymaktır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Kafes teorisi; NTRU; Bir polinomun ortalanması; NTRU üzerine saldırılar; Kafes saldırıları