Yüksek darbe dirençli polistiren ve kristal polistiren karışımlarının incelenmesi - Taşkıran, İsa (My University, 1998)
Polistiren-graft-polibutadien ve polistirenin bir karışımı olan yüksek darbe dirençli polistirenin, fabrika ölçeğinde ek bir yatırım yapılmaksızın, üretim kapasitesinin arttırılması amaçlanmıştır. Önce, bir reaktörde çeşitli yüksek darbe dirençli polistiren örnekleri üretildi. Sonra, % 9.0 polibutadien içeren yüksek darbe dirençli polistiren, kristal polistiren ile karıştırılarak farklı polibutadien içerikli çeşitli örnekler hazırlandı. Örneklerin Izod darbe direnci değerleri rutin fabrika üretimindeki % 5.8 polibutadien içeren yüksek darbe dirençli polistireninkinden daha yüksek bulundu. Ayrıca, örneklere aşağıdaki mekanik ve ısıl testler ile diferansiyel taramalı kalorimetri uygulandı: erime akış indisi, Vicat yumuşama sıcaklığı, ısı ile bükülme sıcaklığı, akmada gerilme direnci, kopmada gerilme direnci, kopmada uzama ve bükülme direnci. Yüksek polibutadien içerikli yüksek darbe dirençli polistiren ve kristal polistirenin çeşitli oranlarda karıştırılması ile hem istenen mekanik özelliklere sahip çeşitli ürünlerin elde edilebileceği hem de fabrikanın mevcut üretim kapasitesinin % 30 artırılabileceği sonucuna varıldı.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Polimerleşme; Serbest radikal anyonik ve katyonik polimerleşme