Yapı üretiminde proje yönetimi ve bilgi alanları - Erik, Ekin (My University, 1998)
Diğer üretim sektörlerinden çok farklı ve dinamik bir yapıda olan inşaat sektöründe başarılı bir uygulama için büyük öneme sahip olan proje ve proje yönetimini inceleyen bu araştırma 5 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde sorunun tanımı, tez amacı ve önemi, kapsam ve sınırlılıkları belirlenmiştir. İkinci bölümde ürünün özellikleri ile, ürünü talep eden piyasanın özellikleri ortaya konmuştur. Üçüncü bölümde projenin ve proje yönetiminin ne olduğu anlatılmıştır. Ayrıca bu bölümde organizasyon yapısının ve bazı yönetim becerilerinin proje yönetimini nasıl etkilediği belirtilmiştir. Dördüncü bölümde bir inşaat projesinin hedeflerine ulaşabilmesi için uygulanacak proje yönetiminin kapsadığı yönetim bilgi alanları incelenmiştir. Sonuç bölümünde ise bir inşaat projesinin oluşum süreci ile, dördüncü bölümde incelenen yönetim bilgi alanlarının analizinden çıkarılan sonuçlar sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Ürün’ün özellikleri; Proje yönetimi; Proje yönetim ve bilgi alanları