Soğutma kulelerinde ekonomikliğin incelenmesi - Yangın, Mehmet Oğuz (My University, 1999)
Nemli hava - su ikilisinin kullanıldığı bir çok iklimlendirme sisteminde ısı ve kütle geçişi bir arada gerçekleşir. Nemli havadan ısı ve nem alınması, suyun ısısının havaya verilmesi ve bu sırada havanın nemindeki artış, havanın nemlendirilmesi bu konunun uygulamada karşılaşılan şekilleridir. Bu şekildeki ısı ve kütle transferlerinde su ile nemli hava, arada bir engel olması veya olmamasına göre doğrudan ya da dolaylı olarak temas halindedir. Nemli hava ile su arasında ısı ve kütle geçişi olan sistemlerin hesabında psikometrik tablo veya analitik ifadelerden yararlanılır. Bu nedenle, psikometrik tanım ve bağıntılar Bölüm 2 de verilmiştir. Doğrudan ısı ve kütle geçişinin söz konusu olduğu sistemlerden uygulamada en çok karşılaşılanı ters akışlı soğutma kulesi olduğundan, ters akışlı soğutma kulelerinin termodinamik ve ekonomiklik hesaplan için geliştirilen yöntemler Bölüm 3 de anlatılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999
Keywords: Psikometri; Soğutma kuleleri