Döküm ve homojenizasyon uygulamasının Al-%1,O Mg alaşımında sıcak çalışabilirliğe etkisi - Köle, Özkan (My University, 1994)
Alüminyum genç bir metal olmasına rağmen dünya sanayisinin en çok kullandığı ikinci metal olma durumuna gelmiştir. Bunun önemli nedenleri hafif ve dayanıklı oluşu, korozyon direnci gibi özelliklerinin yanında ilk üretiminde harcanan enerjinin ancak yüzde beşi oranında bir enerji harcanarak yeniden kullanılabilir (recyclable) oluşur. Bu çalışmada, %1 Mg. içeren alüminyum alaşımlarının homojenizasyonu ile bu tip malzemelerin sıcakta çalışabilirliği deneysel olarak incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Keywords: Döküm; Al-%10 Mg Alaşımında Sıcaklık