Özel bir bankanın kredileri ile mevduatları arasındaki bağlantının istatistik yöntemleriyle incelenmesi - Sabreden, Aslı (My University, 2006)
Günümüzde dayanıklı ve dayanıksız tüketim malları ile konuta olan aşırı talep ister istemez Bankacılık Sektörü'nün ilgisini krediler üzerine yoğunlaştırmıştır. Bunun yanısıra ticari kredilerin de varlığı bankaların verdiği kredileri mercek altına alınmasını gerekli kılmaktadır. Bu çalışmada, mevduat ile krediler arasındaki bağlantı regresyon analizi ve yapay sinir ağları yöntemi ile incelenmeye çalışılarak mevduatın yarattığı krediler ile bir analiz yapılmaya çalışılmıştır. Ayrıca her iki yöntemde karşılaştırılarak yapay sinir ağları yönteminin ad hocbağıl olarak daha üstün olduğu sonucuna varılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Regresyon analizi; Yapay sinir ağları; Dönüşüm yöntemi