Sayısal işaret işleyici ile motor kontrolü - Öztürk, Fatih (My University, 2003)
Motor hız kontrol cihazlarındaki karışık algoritmaların hızlı bir şekilde çalıştırılması için yüksek işlem hızına sahip olan Sayısal İşaret İşleyiciler (DSP) kullanılmaktadır. DSP'in incelenmesinden önce, motor hız kontrolü yapılan DC motorlar ve AC indüksiyon motorları hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Böylece hız kontrol cihazlarında uygulanan algoritmalara bu motorların verdiği cevabın daha iyi anlaşılması sağlanmıştır. Motor hız kontrolü amacıyla özel olarak üretilmiş, endüstride kullanılan cihazlarda bulunan DSP'ler incelenmiş bunlar ile ilgili donanım ve yazılım uygulamaları araştırılmıştır. Bu amaçla üretilmiş Analog Devices, Texas Instrument ve Motorola 'nın DSP'leri kısaca tanıtılmış ve bunlar içerinden Analog Device' in ADMCF-326 özel motor kontrol DSP 'si detaylı şekilde anlatılmıştır. Motor tiplerine göre hız kontrol cihazları hakkında bilgi verilerek, endüstride yaygın olarak kullanılan Siemens firmasının üretmiş olduğu, sayısal işaret işleyici ile tasarlanmış vektör kontrol motor sürücüsünün yapısı hakkında bilgi verilmiş ve bu hız kontrol cihazı ile vinç uygulaması yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Giriş; motorlar; sayısal işaret işleyiciler (dsp); motor sürücüleri; simens motor kontrol sistemleri