Dışbank genel müdürlük binasının mimari akustik ve ısısal konfor açısından incelenmesi ve değerlendirilmesi - Seymenoğlu Çolak, Nuray (My University, 1992)
Ülkemiz inşaat sektöründe hızla artış gösteren cam giydirme cephe sistemi, özelikle çok katlı büro binalarında kullanılmaktadır. Bu çalışmada da, cam giydirme cephe sistemine örnek birbina olan Dışbank Genel Müdürlük Binası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Söz konusu çalışma, büro binasının mimari akustik ve ısısal konfor açısından incelen mesi ve değerlendirilmesi amacına yöneliktir. Amaca yönelik çalışmayı gerçekleştirebilmek için yedi ana bölüm oluşturulmuştur. 1. bölümde konuya genel bir giriş yapılmıştır. 2. bölümde Dışbank Genel Müdürlük binası tanıtılmıştır. 3. bölümde büro binalarında mimari biçimleniş şekilleri an latılmıştır. 4. bölümde büro binalarında mimari akustik ve ısı-nem açısından konfor koşulları belirtilmiştir. 5. bölümde yapı sessel konfor koşulları açısından incelenmiştir. 6. bölümde yapı ısısal konfor koşulları açısından incelenmiştir. 7. bölümde Dışbank Genel Müdürlük Binasının mimari akustik ve ısı-nem açısından değerlendirilmesi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992
Keywords: Dışbank genel müdürlük binası; Büro binaları; Büro binalarında mimari akustik; Yapının sessel ve konfor açısından incelenmesi