Türkiye'deki büro binalarında teknik donanım yarar ilişkileri - Demir, Emrah (My University, 2006)
Türkiye'deki büro binalarında fayda yarar ilişkileri irdelenirken öncelikle büroların genel birtanımı yapılmıştır. Büroların işlevleri ve içerdiği mekanların ve bu mekanlar arasıbağlantıların açılmasından sonra bu tür yapıların donanımsal sorunları irdelenmiştir.Donanımsal sorunlar iki kol halinde, kablolama ve mekanik olarak sorgulanmıştır.Kablolama sorunlarında kablo tesisatının aygıt ve sistemlerin açıklanmasının ardındandonanımın planlanması için bu öğelerin kullanılması açıklanmıştır. Elektrik mühendisi ile verialışverişinin yöntemlerinin de bu bölümde açıklanmasının yanı sıra örnek bir proje bu konuhakkındaki araştırmaların bir derlemesi olarak tezin sonuna eklenmiştir.Mekanik donanım sorunlarına onaylama listeli (checklist) bir denetim ve makine mühendisiile etkileşim yöntemi geliştirilmiş alt başlıklarda konu bu şekilde incelenmiştir. Yüksekyapılarda tesisat özellikle bu bölümde irdelenmiş, çekirdek karakteristikleri bilhassaaçıklanmıştır.Genel olarak tezin kurgusu bir tavsiyeler ve dipnotlar derlemesi şeklindedir
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Mekanik donanımlar; Büro binaları; Kablolama donanımı