İş akış yönetim sistemi - Gül, Selim (My University, 2007)
s akısı, dokümanların, bilgi ve islerin, tanımlanmıs kurallar çerçevesinde belirli bir hedefeulasmak için katılımcılar arasında dolasımını saglayan süreç otomasyonudur. s akıs yönetimsistemleri, is akıslarının modellenmesi ve grafiksel olarak tasarlanması için grafiksel birtasarım aracı ile, tasarlanan akısların yürütülmesi ve yönetilmesini saglayan bir is akısmotorundan olusur.Mevcut is akıs yönetim sistemleri ve bu sistemler ile hazırlanan süreçler arasında sıkı sıkıyabir baglılık olması, çok fazla degisime imkan vermemesi ve hazırlanan her yeni süreç ileberaber sistem üzerinde degisiklik yapılmasının gerekmesi is akıs yönetim sistemlerikonusundaki problemlerin basında gelmektedir. Bu tezin amacı, genel tanımları ortayakonmus bir is akıs yönetim sisteminin gelistirilmesi yanında esnekligi ve genisleyebilirliligiarttıracak özelliklerin olusturulmasını saglamak, sistem ve çalıstırılacak süreçlerin birbirlerineolan baglılıklarını mümkün olan en üst seviyede ortadan kaldırarak aynı is akıs yönetimsisteminin farklı gerçek yasam uygulamalarında degisiklik yapılmaksızın kullanılmasınaimkan vermektir.Çalısma sonucunda, herhangi bir konuda is akıs süreci hazırlanabilen ve bu süreci çalıstırmakiçin herhangi özel bir degisikligin yapılmasına gerek duyulmayan genel bir is akıs yönetimsistemi hazırlanmıstır.Anahtar kelimeler: s akıs yönetim sistemi, esneklik, genisleyebilirlik
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: İŞ AKIM KAVRAMLARI; İŞ YÖNETİM SİSTEMLERİ